Heren eindigen op de tweede plaats

2e plaats heren VVS

Halverwege het seizoen zag er het redlijk uit voor onze heren. De gedachte was bij iedereen dat als we op de middenmoot zouden eindigen, dan vond iedereen het wel prima.

Echter ze begonnen steeds meer wedstrijden te winnen, een enkel onnodig puntje tegen teams zoals Fyrfad laten liggen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Twee weken geleden was de wedstijd tegen koploper Margraten. Dit was zo'n beetje de beste wedstrijd van het hele seizoen. Door constant met een paar punten voor te blijven staan, werd de eerste set gewonnen met 25-21. In de tweede set hadden de heren echter een slechte start en halverwege stonden ze zelfs met 8 punten achter. Maar door een enorme inzet van het hele team werd de achterstand omgebogen en werd deze set bennen gesleept met 25 punten. Dit had natuurlijk ook zijn weerslag op de tegenstander en in de derde set liepen zij dan ook weer achter de feiten aan en trok VVS wederom aan het laatste eind en werd gewonnen met 25-19. In de vierde set werden wat speleres gewisseld om ook anderen de kans te geven. Ondanks de goede inzet en nog wat laatste wissels werd deze set echter verloren met 25-23. Al met al een 3-1 winst tegen de koploper.

Woensdag was de laatste wedstrijd van onze heren en die moesten ze tegen hun concurrent SEC om de tweede plaats spelen. Onze heren moeste met minimaal 2 punten voorsprong uit de strijd komen om de tweede plaats veilig te stellen. De eerste set ging geljik op, met om en om een voorsprong van enkele punten. Uiteindelijk hadden onze heren toch het geluk aan hun zijde en werd gewonnen met 26-24.De tweede set ging ook weer gelijk op en ook hier was het steeds weer stuivertje wisselen. Nu had SEC meer geluk en wonnen ze deze set met 25-23. Voor onze heren leverde dit ietwat extra druk op, want ze moesten de volgende twee set winnen anders hadden ze niet de benodigde twee punten voorsprong. De derde set was ook weer spannend, voornamelijk omdat er toch veel onnodige persoonlijke fouten gemaakt werden van iedereen. Het kwam dus weer op inzet aan en mede dankzij het kunst en vliegwerk van Randy en Jelle als afmaker werd deze set gewonnen met 25-23. Het leek in de vierde set wel of de tegenstander gebroken was, onze heren konden de 4e set redelijk makelijk binnen slepen met 25-15. Door de wedstrijd met 3-1 te winnen waren de 2 benodigde punten binnen en zijn de heren verzekerd van de twee plaats. Iets wat van aan het begin van het seizoen niet verwacht was.