Nipte winst heren op VC Mestreech

Logo VC Mestreech

Met zo'n beetje de gehele selectie residen de heren gisteren af naar Maastricht. De wedstrijd begon pas om 21 uur en hopelijk was deze eerder klaar dan de wedstrijd van vorige week tegen de Jokers in Maastricht.

De heren begonnen met op papier niet de sterkste opstelling, maar als nood aan de man kwam, dan konden we toch nog wisselen.

In de eerste set begonnen ze heel voortvarend en kwamen ze toch relatief eenvoudig op een voorsprong van zo'n 6-7 punten. De heren van VC Mestreech lieten zich echter niet kennen en kwamen langzaam maar zeker toch langszijn. Bij een stand van 20-20 maakten onze heren net iets te veel persoonlijke fouten waardoor de eerste set door VC Mestreech werd gewonnen met 25-21.

De tweede set speelden onze heren met dezelfde opstelling als waar ze de eerste mee waren begonnen. Nu zetten ze wel goed door en lieten VC Mestreech niet terug komen in hun spel en werd de set gemakkelijk gewonnen met 25-12

Ook de derde set begonnen we met dezelfde opstelling, maar nu had VC Mestreech enkele belangrijke wisselingen gedaan en dat pakte voor hen goed uit. Ze liepen in het begin al heel snel uit naar 17-6. Het leek een verloren set, maar onze heren herpakten zich ook en met name door een goede service reeks kwamen we terug tot zelfs 23-23. Helaas maakten we op het laatst twee cruciale persoonlijke foutjes en won VC Mestreech deze set met 25-23

Om toch te proberen de wedstrijd nog te pakken werd in de vierde set toch het sterkere team opgesteld. Door de vele spelers wisselingen was het toch af en toe goed oppassen voor ons, maar de set werd toch ook duidelijk door ons gewonnen met 25-16.

En alweer werd er dit jaar een 5e set gespeel. zoveel 5-setters hebben we toch lang niet meer achter elkaar gespeeld. Er werd slechts een speler gewisseld t.o.v. de vierde set. Op zich ging het gelijk op, maar onze heren bleven steeds 2 à 3 puntjes voor staan. Uiteindelijk wonnen we de set met 15-13.

Alweer een 3-2 overwinning voor onze heren. Goed bezig!